Skip to content

IT leasen

Het leasen van IT-benodigdheden is voor gezonde ondernemingen en organisaties vaak de beste oplossing. 

IT-apparatuur is bovendien bijzonder geschikt om te leasen doordat de gebruiksduur relatief kort is en het wenselijk is om regelmatig te vernieuwen.

Productlease biedt de juiste oplossingen voor kleine en grote gebruikers.

Wanneer is IT leasen interessant?

Voor de bekostiging van IT-infrastuctuur is leasen vaak aantrekkelijker dan kopen.

Zo kan leasen zorgen voor minder piekinvesteringen en worden kosten gelijkmatig over de tijd verspreid. Kapitaal blijft optimaal beschikbaar. Ook voor het efficiënt up to date houden van de IT-infrastructuur is leasen vaak een slimme oplossing.  Afhankelijk van de leasevorm en uw specifieke behoeften kan IT leasen ook fiscale voordelen bieden.

Met ruime ervaring in levering van ICT oplossingen, gecombineerd met lease, kan Productlease u goed adviseren over meer dan alleen de leasevorm.

Voor de bekostiging van IT-infrastuctuur is leasen vaak aantrekkelijker dan kopen.

Zo kan leasen zorgen voor minder piekinvesteringen en worden kosten gelijkmatig over de tijd verspreid. Kapitaal blijft optimaal beschikbaar. Ook voor het efficiënt up to date houden van de IT-infrastructuur is leasen vaak een slimme oplossing.  Afhankelijk van de leasevorm en uw specifieke behoeften kan IT leasen ook fiscale voordelen bieden.

Met ruime ervaring in levering van ICT oplossingen, gecombineerd met lease, kan Productlease u goed adviseren over meer dan alleen de leasevorm.

Oplossingen voor grotere IT organisaties

Productlease heeft veel ervaring met het bedienen van IT organisaties met complexe IT processen. Deze processen worden bij implementatie van nieuwe projecten regelmatig bijgestuurd met vaak ingrijpende besluiten. Hier komt de flexibiliteit van Productlease van pas.

Voor uw organisatie en management biedt een goed beheer van de ICT lifecycle en een doorlopend vervangingsprogramma rust en comfort. Productlease biedt oplossingen die passen bij de schaal van uw organisatie, denk aan:

  • Het duidelijk in beeld brengen van alle bestedingen op ICT gebied, ook bestedingen die de organisatie niet altijd zelf in het vizier heeft.
  • Het inrichten van een effectief vervangingsprogramma, met als doel vaste maandelijkse kosten te kunnen budgetteren. Wij kunnen u ook adviseren bij installatie en onderhoud.
pexels-photo-1181316

Waarom kiezen voor Productlease?

Uw leasepartner moet bij u passen. Daarom vertellen wij graag meer over onze ervaringen en de voordelen van Productlease.

Wij zijn al meer dan 25 jaar expert in IT lease.
Sinds 1994 ontzorgen wij gebruikers én leveranciers van alle denkbare IT producten bij het volledige leaseproces. Regelmatig krijgen we te horen ‘Als Productlease het niet kan realiseren, kan niemand het’. En daar zijn we trots op.

Volledige keuzevrijheid in leveranciers.
Indien gewenst zetten wij ons uitgebreide netwerk in.

De best passende financiering.
Dankzij onze ervaring en flexibele werkwijze vinden wij samen de financiering die bij u past.

Renew ten opzichte van New
Ook hier bieden we uitkomst met ons rijke netwerk in ‘Renew apparatuur’. ICT apparatuur, zo goed als nieuw met garantie van de fabrikant, zonder dat hier de nieuwprijs voor hoeft te worden betaald.

3rd party maintenance.
Onderhoud aan uw ICT apparatuur kan bij de fabrikant vaak prijzig uitpakken. Productlease heeft over de jaren waardevolle relaties opgebouwd met 3rd party maintenance partners, die dezelfde kwaliteit bieden tegen een lagere prijs.

De beste IT-merken

Wij hebben veel in de lease van de koplopers in de IT-markt, maar ook voor alle andere merken kunt u bij ons terecht.

De belangrijkste voordelen

Geen piekinvesteringen

Leasen voorkomt piekinvesteringen en kosten worden gelijkmatig over de tijd verspreid.

Efficiënt vernieuwen

Leasen vereenvoudigt uw IT-lifecycle management.

Fiscale voordelen

Afhankelijk van de leasevorm en uw specifieke behoeften kan IT leasen fiscale voordelen bieden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij Productlease is het mogelijk om uw gehele IT-infrastructuur op basis van leasecontracten te bekostigen.  Denk bijvoorbeeld aan:

  • Netwerkapparatuur
  • Cloud-oplossingen
  • Software
  • IT security
  • Laptops en servers
  • Printers en scanners
  • Telecom-oplossingen

Hoe werkt het?

Na drie eenvoudige stappen is de lease geregeld en kunt u aan de slag met uw IT-benodigdheden.

Stap 1

Kredietwaardigheid aantonen

U kunt bij ons al leasen met een omzet van € 75.000 en als uw bedrijf minimaal 1,5 jaar actief is. Als u een startende ondernemer bent, is het ook mogelijk om bij ons te leasen. In dat geval vragen wij aanvullende zekerheid.
U kunt uw kredietwaardigheid aantonen en er is sprake van een gezonde verhouding tussen de investering en uw financiële resultaten.

Stap 2

Leverancier kiezen

U bent de expert en weet welke leverancier aansluit bij uw wensen. Uiteraard helpen wij graag met de keuze op basis van onze eigen marktervaring en uitgebreid netwerk van partners.

Stap 3

Wij doen het werk

We zijn eruit: de investering en financiering is bepaald samen met u en de leverancier(s).

Dan rest u niets dan na de levering van de benodigdheden de termijnen te betalen. Wij verzorgen de rest. Zo kunt u zich richten op uw kernactiviteiten.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Welke leasevorm past bij mij?

Hieronder zetten wij de verschillende vormen van leasen op een rijtje, zodat u voor de oplossing kunt kiezen die bij u past. Wij gaan graag met u in gesprek voor een leaseproduct op maat.

Operational lease

Een operational lease is juridisch gezien huur. Na de looptijd bestaat de mogelijkheid het object in eigendom te krijgen. Doordat het object gedurende de ‘huurperiode’ niet op uw balans staat, gaat de lease verplichting niet ten koste van uw solvabiliteit. 

Financial lease

Bij financial lease bent u na levering van het object en start van de lease direct economisch eigenaar. Na de volledige betaling bent u tevens juridisch eigenaar.

Zakelijke laag-hoog lease

Bij een laag-hoog constructie kunt u denken aan bijvoorbeeld 6 maanden een lager maandbedrag en daarna 54 maanden een hoger maandbedrag. Een variatie hierop, de seizoenlease, biedt de mogelijkheid gedurende een bepaalde periode van het jaar een lager maandbedrag te betalen.

Uw leasebedrag berekenen

Benieuwd voor welk bedrag u ICT apparatuur kunt leasen? Gebruik onze simpele tool om het bedrag te berekenen.

Laat ons u adviseren

Kom in contact met ons, zodat wij u kunnen adviseren.
Of bereken eerst indicatief een maandbedrag voor een investering.