Skip to content

Lease oplossingen

Flexibele leasoplossingen voor uw organisatie. Door ons uitgebreide netwerk in de financiële sector zijn wij in staat de best passende financiering voor uw investering te vinden en te verkrijgen.

Operational lease

Operational lease bij Productlease is juridisch gezien huur. Na de looptijd bestaat de mogelijkheid het object in eigendom te verwerven. Doordat het object gedurende de “huurperiode” niet bij u op de balans staat, gaat de door u aangegane verplichting niet ten koste van uw solvabiliteit. Financiële ratio’s blijven in stand. U hoeft immers geen financiering aan te gaan voor de aanschaf (off-balance funding). Omdat het object bij funder op de balans staat, is operational lease toegankelijker dan financial lease. Wij geven u graag advies.

Ik wil advies over operational lease

Financial lease

Na levering van het object en start van de lease bent u direct economisch eigenaar. Echter pas na betaling van alle uit de overeenkomst voortvloeiende verplichtingen bent u tevens juridisch eigenaar. Wij gaan graag met u in gesprek over de voor- en nadelen van deze lease vorm.

Ik wil advies over financial lease

Sale and lease back

Een gezonde liquiditeit geeft een goede nachtrust. Wanneer u behoefte heeft aan meer werkkapitaal, kunt u een sale and leaseback constructie overwegen voor de meest uiteenlopende objecten. Sale and lease back biedt de mogelijkheid om kapitaal vrij te spelen door een object dat u reeds in bezit heeft, te verkopen aan de leasemaatschappij en terug te huren met een optie tot koop. Wij zien deze vorm van financiering sinds Covid19 een vlucht nemen. Tijdens een gesprek vertellen wij u graag meer.

Ik wil advies over sale and lease back

Zakelijke laag-hoog lease

Er bestaan diverse leasevormen, elk met eigen boekhoudkundige consequenties. Recht toe recht aan operational lease en financial lease zijn de meest bekende vormen. Naast deze twee vormen kunt u bij ons ook terecht voor varianten hier op, zoals bijvoorbeeld een laag-hoog constructie of seizoenlease.

Bij een laag-hoog constructie kunt u denken aan bijvoorbeeld eerst 6 maanden een lager maandbedrag en daarna 54 maanden een hoger maandbedrag. Een seizoenlease biedt de mogelijkheid gedurende een bepaalde periode van het jaar een lager maandbedrag te betalen.

Wij denken graag met u mee.

Ik wil advies over zakelijk hoog-laag lease

Lease van gebruikt materieel

Bij Productlease kan ook gebruikt materieel geleased worden. Een goed onderhouden gebruikte machine werkt net zo goed als een nieuwe machine, maar is voordeliger in aanschaf. Daardoor zijn de maandlasten lager dan bij een nieuwe machine. Wij doen u graag een voorstel voor lease van een goed onderhouden of gereviseerde tweedehands machine.

Ik wil advies over lease van gebruikt materiaal

Laat ons u adviseren

Kom in contact met ons, zodat wij u kunnen adviseren.
Of bereken eerst indicatief een maandbedrag voor een investering.